Monday, December 26, 2022

neurontin ekşi sözlük

Aramak:

neurontin  













Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz. Aniden veya doktorunuz söylemeden NEURONTIN almayı sonlandırırsanız nöbet, ağrı ve rahatsızlık hissi oluşması riski artar. Kediotu, sarı kantaron, kava biberi, gotu kola gibi bazı bitkisel ürünler sinir sistemi baskılanmasını arttırabileceğinden birlikte kullanılmamalıdır. Eğer NEURONTIN ile alüminyum veya magnezyum içeren antasitler (mide asidini azaltıcı ilaçlar) eş zamanlı olarak kullanılırsa, NEURONTIN’ in mideden emilimi azalabilir. Bu nedenle, NEURONTIN’ in bir antasit ilaç alımından en erken 2 saat sonra kullanılması önerilmektedir. Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

İlacın sizi bu şekilde etkilemediğinden emin olmadıkça araç ya da makine kullanmayın, dikkat gerektiren işlerden uzak durun. Trdoktor.Com, 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir. Trdoktor.Com Randevu Takvimi ve Hasta Takip Modülü Hizmeti Sunmak Amacı Taşımaktadır.

Bu belirtiler oluşursa, araç ve makine kullanmanızı etkileyip etkilemediğinden emin olmadıkça, bu aktiviteleri yapmayınız. Neurontin 800 mg yetişkin hastalarda nöropatik ağrıların tedavisi içinde kullanılır. Bipolar bozukluk tedavisinde kullandığım mizaç dengeleyici.

Bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda, akut pankreatitli hastalarda, kontrendikedir. Laktoz içerdiğinden, galaktozemili (galaktoz intoleransı olan) hastalarda kullanılmamalıdır. Neurontin 800 reçetesiz alınır mı sorusunun cevabı hayır olacaktır.

Ayrıca NEURONTİN 12 yaş üzeri çocukları ve yetişkinleri tedavi etmek için tek başına kullanılabilir. Alkol, Neurontin’in halsizlik, baş dönmesi gibi yan etkilerini arttırabilir. Önerilen başlangıç dozu genellikle 300 mg-900 mg arasındadır. Daha sonra doz günde maksimum 3600 mg olacak şekilde dereceli olarak artırılabilir. Doktorunuz bu dozu 3’ e bölünmüş bir şekilde – örneğin sabah, öğleden sonra ve akşamları – almanızı söyleyecektir. Morfin gibi opioidler adı verilen ilaçlar NEURONTİN' in etkisini arttırabildiğinden, bu ilaçları kullanıyorsanız, doktor veya eczacınıza başvurunuz.

Bu sebeple, reçetelendiği şekilde kullanıldığı durumlarda bile, gabapentin, reaksiyonları, araç ve kompleks makineleri kullanma veya bu tarz yerlerde çalışma yeteneğini bozacak kadar azaltabilir. Bu durum, özellikle tedavinin başlangıcında, doz artırılırsa veya tedavi değiştirilirse ve alkol gibi merkezi sinir sistemi depresyonuna sebep olan maddelerle birlikte kullanılması durumunda belirgindir. Neurontin, epilepsi nöbetlerini önlemek veya kontrol etmek için ve zona sonrası sinir ağrısını hafifletmek için reçete edilen bir ilaçtır. Etken maddesi olan gabapentin, beyindeki elektriksel aktiviteyi değiştirerek çalışır. Neurontin, dikkatli ve doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır. Ayrıca yan etkileri önlemek için tedavinin kademeli olarak bırakılması gerekir.

Dolayısıyla, ilacınızın sizde oluşturabileceği tüm potansiyel etkiler konusunda yeterli deneyime sahip oluncaya kadar dikkatli olmanız tavsiye edilir. Kullanıcılarımız için web sitesi deneyimini optimize etmek için analitik çerezler kullanıyoruz. Bu analitik çerezler ile web sitemizin kullanımı hakkında bilgi ediniyoruz. SUT'un Ek-2 katılım payından muaf ilaçlar listesinde osteoporoz tanısının muafiyeti olmadığı için kesinti uygulanmıştır.

Morfin gibi opioidler adı verilen ilaç tedavisi alıyorsanız, doktorunuz uyku hali ve/veya solunumun baskılanması gibi merkezi sinir sistemi depresyonu belirtileri açısından sizi dikkatle izleyecektir. NEURONTIN tabletleri doktorunuzun önerisine uygun olarak alınız. Doktorunuz genellikle dozunuzu dereceli olarak artıracaktır.

Mevcut tedavinize ilave olarak, doktorunuz aksini söylemediği sürece kendi kendinize NEURONTIN kullanmayınız. NEURONTIN bazı laboratuar testlerini etkileyebilir, idrar testi gerektiğinde NEURONTIN kullandığınızı doktor veya hastanedeki görevlilere söyleyiniz. 65 yaşın üzerinde iseniz uyku hali, kol ve bacaklarda ödem (periferik ödem), kuvvetsizlik/güçten düşme ortaya çıkabilir. Bu ilacı sırf rahat uyumak amaçlı, bazı doktorların da kullandığı bilinmektedir.

NEURONTİN'in diğer sara nöbetlerinin tedavisinde kullanılan ilaçlar (antiepileptik ilaçlar) ve ağız yoluyla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime girmesi durumu doktorunuz tarafından dikkate alınacaktır. Gabapentinin hamile kadınlarda kullanımını değerlendiren herhangi bir özel çalışma yoktur. Ancak sara tedavisinde kullanılan eski grup ilaçların (özellikle birden çok sara ilacının eş zamanlı kullanılması durumunda) gelişen bebeğe zarar verme riskini arttırdığı bildirilmiştir. Bu nedenle eğer mümkünse, hamileliğiniz boyunca sara tedaviniz için yalnızca bir ilaç kullanınız ve doktorunuzun yönlendirmelerine uyunuz.

En sık bildirilen advers etkiler somnolans (uykuya eğilim), halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, kilo alma, sinirlilik, uykusuzluk, ataksi, nistagmus, parestezi ve iştahsızlıktır. Asteni, görme bozuklukları , tremor, disartri, düşünce bozuklukları, amnezi, ağız kuruluğu, depresyon ve emesyonel labilite seyrek olarak görülür. Ayrıca, 12 yaşından küçük çocuklarda yapılan klinik çalışmalarda agresiv davranışlar ve aşırı, kısmen kontrolsüz hareketler gözlenmiştir. Ilac247.com'da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumlulugu tümüyle kullanıcıya aittir.

NEURONTIN diğer antiepileptik ilaçlar olarak adlandırılan ilaç grubundandır. Bu ilaçlar sara ve sinir dokusunun hasarına bağlı ağrı (nöropatik ağrı) tedavisinde kullanılır. NEURONTIN, değişik türlerdeki sara ve sinir dokusunun hasarına bağlı ağrı (nöropatik ağrı) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ağrı hissi; sıcak, yakıcı, zonklama, çarpıntı, ateş, bıçak saplanması hissi gibi, acı, kramp girmesi, ağrı, karıncalanma, hissizlik, uyuşma, batma ve donma gibi çeşitli şekillerde tanımlanabilir. Yapılan çalışmalarda fenitoin, valproik asit, karbamazepin ve fenobarbital gibi epilepsi hastalığının tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar ile gabapentin arasında bir etkileşim gözlenmemiştir. Gabapentin, noretindiron ve/veya etinil estradiol içeren oral kontraseptiflerin (doğum kontrol hapları) etkisini bozmaz.

No comments:

Post a Comment

Adana Eczacı Odası

Aramak: neurontin   Buraya Tıkla Bağkur kontrol birimi eczacıları özellikle nöropatik ağrı teşhisinde raporların sisteme katılımlı giril...